Ofendimi Ne Islam

Fyerja e Allahut nuk don të thotë se Ai dëmtohet, sepse fyerja (ofendimi) është dy lloje: ofendim që dëmton dhe ofendim që nuk dëmton, kurse Allahut asgjë nuk i bën dëm. Në vdekjen e fëmijëve të Profetit (a. Maxhalid, nga ebu Xhurrejje Xhabir b. Përgatiti: www. Ne besojmë se thënia e tyre: "Një person nuk ka bërë kufër përderisa refuzimi nuk ka bazë në zemër", është një thënie e shpikur. Mirren me hallet dhe gajlet e të tjerëve e po e lënë anash dhe e harojnë veten e vet. Cilit do që i ka ardhur mesazhi, është Kafir kryeneç (në kufrin e tij), ose Kafir që ka kthyer shpinën. Bankat islame nevojë e kohës f29 Dr. Përveç kësaj, adhurimet në Islam japin një mundësi shumë të madhe për të krijuar lidhje pozitive mes individit dhe shoqërisë. Islam Gjakova. Its name comes from the word sunnah, referring to the behaviour of the Islamic prophet Muhammad. Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Join Facebook to connect with Omar Isra and others you may know. : “ O lopë, o kalë, o qen, o dem, o gomar, o hajvan. Nëse një gruaje i ndërpriten menstruacionet para agimit, atëherë ajo mund të agjërojë edhe nëse nuk ka marrë ende gusul, kur koha e agjërimit ka filluar. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe. Këtu ne nuk shohim dhe nuk dëgjojmë përveç se gjunahe dhe fatkeqësi devijuese që ndodhen në këtë vend që është pabesim. " Ose vazhdon në ekstremin tjetër dhe e ofendon aq rëndë duke ia mallkuar bile edhe ditën në të cilën ai është lindur. Radikalizëm islam apo injorancë radikale ndaj Islamit?Shuhet piktorja Safo MarkoGrabiti me dhunë gjyshen dhe kërcënoi se do vriste hallën, arrestohet 17-vjeçari "Meqe ''analistet" qe e kane mare tagrin dhe kompetencen per te baltosur fene e kane te veshtire te gjejne argumente te mirefillte ne gjykimin e tyre, atehere kam menduar t. Ajo që kërkohet prej nesh është, që t'jua vërtetojmë një fakt të tillë. Në një hadith Kudsij thotë Allahu: O ju robërit e Mi! Ju nuk keni mundësi që të më bëni dëm. " "Nuk të thuhen vetëmse ato që u janë thënë dhe të dërguarve para teje. Por, tre të rinj, që kishin ofenduar Virgjëreshën Mari i shpëtuan qelisë falë gjenialitetit të një gjyqtareje në qytetin verior të Tripolit. Burri duhet ta dinë se gruaja duhet fisnikëruar e nderuar dhe se nuk lejohet nënçmimi dhe ofendimi i saj. Midis aktit të votimit dhe demonstratës së dhunshme, krejt të papranueshme, ka një gamë të tërë mundësish politike pjesëmarrëse, të cilat janë fare të pazhvilluara ndër ne. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Ndalohet: Ofendimi në PB, nëse doni ta ofendoni dikë atëher flisni ne Privat. İslam dini terimlerinde ise Abid kelimesi namaz , oruç , hac , zekat , dua , zikir, tevbe, cihad, takva ve sabır… gibi birçok güzel amelleri işleyen kendini bu amellere adayan kişi demektir. Kurse Abdullah ibn Abbasi ka thënë për këtë ajet. Kete rrefim mund ta degjosh shume rralle ne predikimet islame sot. burimi:rt. Duke iu falur e lutur All-llahut xh. dhe linja e. Bliv medlem af Facebook, og få kontakt med Vaide Maksuti og andre, du måske kender. Home; web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. Të gjitha lavdërimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, uratat dhe bekimet më të mira qofshin për Profetin, që u dërgua mëshirë për të gjitha krijesat; Muhamedin, familjen, shokët dhe gjithë pasuesit e tij. ” Ose vazhdon në ekstremin tjetër dhe e ofendon aq rëndë duke ia mallkuar bile edhe ditën në të cilën ai është lindur. - Martesa S'ka murgëri në Islam Shikimi i të fejuarës Fejesa e ndaluar Pëlqimi i vajzës Gratë e ndaluara Martesa e ndaluar nga qumështi Ndalimet nëpërmjet martesës Bashkimi i dy motrave Të martuarat Gratë idhujtare Martesa e muslimanes me jo muslimanin Prostitutat Martesa me më shumë gra Urtësia e lejimit të martesës me më. (shiko Kur'an, 4:32). Islam, Allahu e mëshiroftë) në shumë vende qartë e ka theksuar mosbesimin e vepruesve dhe vrasjen e tyre, mbas kërkesës që ata të pendohen (istitabe) dhe nuk i ka arsyetuar nga padituria. Në ditët e fundit të Millosheviqit, kur shqiptarët e Kosovës u përballën me realitetin e hidhur, kur Tirana zyrtare vazhdonte t’i quante si Enveri, u ofenduan rëndë. Njeriu ka nevojë për durim në çdo situatë. Allah, the Most Exalted, has condemned this action and decreed an appropriate punishment for it. 4- Ndalohet qortimi dhe ofendimi i lypësit që të mos i bëhen bashkë edhe nënçmimi i lypjes edhe nënçmimi i ofendimit. Ofendimi i Profetit i cili paraqet një figurë më të rëndësishme dhe mëshirë nga vogëlsia jonë, kurrsesi nuk mund të klasifikohet në lirinë e mediave. Po ne kete kohe do te behet edhe kodifikimi perkatesisht marrja e provave kishtare dhe shitja e tyre, fshatarise. Ne kërkojmë një ligj për të gjitha religjionet, me të cilin do të mbrohen shenjtëritë e feve nga abuzimi me to dhe ofendimi i ndjenjave dhe besimi i njerëzve. Osmani ka thënë se ishte vetë përfaqësuesja e lartë e BE-së, Federica Mogherini e cil. E qysh është puna, me lojra e të gjitha sorteve, referi brenda një loji të lojes, nuk bënë të masë me ty njësi matëse të ndryshem. Ata besojnë se myslimanët duhet t’i respektojnë sahabët, t’i vlerësojnë shërbimet e tyre dhe të luten që Allahu të jetë i kënaqur me ta. Zeri Islam Nexhat Ibrahimi "Le të jetë nga ju një grup që thërret në atë që është e dobishme, urdhëron për punë të mbara dhe ndalon nga e keqja. Facebook antaa ihmisille mahdollisuuden jakaa ja lisätä avoimuutta ja. Kulturkampf Islam: Wer in Deutschland liest überhaupt Khorchides Werke? Offenbar überwiegend Christen, nicht Muslime (Johannes Röser, Christ in der Gegenwart) Lernen deutsche Studenten in Münster den falschen Islam? (Hermann Horstkotte / Die Zeit, 28. kush do t’i zëvendësojë dhe se çfarë. " Në një hadith tjetër i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: "Vërtetë mallkuesit nuk do të lejohen të jenë dëshmitarë e as ndërmjetësues në Ditën e Kijametit. Nuk duhet të harrojmë që dy bashkëshortët të përfitojnë nga eksperienca e gjatë e prindërve të tyre në jetë. ” Ose vazhdon në ekstremin tjetër dhe e ofendon aq rëndë duke ia mallkuar bile edhe ditën në të cilën ai është lindur. Për fund, nëse BDI i lejon vehtes, krejtësisht pa argumente, të na akuzojë se qenkemi shndëruar në degë partiake të një partie të caktuar, ne do të bëjmë publike dilemën që e kemi një kohë më të gjatë e për të cilën mund të gjenden një mori argumentesh: A thua me kë bashkëpunon BDI përveç me Moskën e Beogradin ?. Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Vjosa Osmani, sot ka hedh dyshime në lidhje me deklaratat “kundërthënëse”, siç i quan ajo, të Bashkimit Evropian për çështjen e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe. Watch Queue Queue. Ruzhdi Ushaku lindi në Ulqin më 1 maj 1938. Ajo fletë për jetën personale, shoqërore, për virtytet dhe pozicionin e femrës nga këndvështrimi i Kuranit i haditheve të Pejgamberit, haditheve të dijetarëve mysliman e jo mysliman. është një ndër pikat më neurolgjike tek besimtarët Islam të cilët ushqejnë rrespekt dhe dashuri të pa kufi ndaj figurës dhe veprës së tij. He completed an internship, residency and fellowship at Hospital of St. "O ju që keni besuar jepni nga ajo që Ne ju furnizuam juve, para se të vijë një ditë kur nuk do të ketë as sh*tblerje, e as miqësi, e as ndërmjetësi" (Bekare 254). laloni shkruajti: tung qa mund te jet sot e mir e neser te behet e keqe (ne fene islame) njeriu zhvillohet me kalimin e kohes, dikur ka qen normale qe nje person te vriste nje tjeter ne rast ofendimi nje prind mund te vriste te birin nese bente nje gje te papelqyshme per baban, sot nje baba mund te rrahin te birin por jo qe ta vrasin, dikur femijet si grat u rraheshin dhe keq sot ne kemi hyr. net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Iniciativa "Shkolla Islame" në bashkëpunim me njerëzit e dijës dhe thirrësit synon të zhvillojë aktivitetin edukativ islam, të rritë cilësitë e njohurive, të rritë vazhdimisht grupin përfitues nga aktiviteti ynë, nga kjo dituri që ne e ndajmë bashkë me ta dhe të jetë e dobishme kjo iniciativë për njerëzit e në veçanti për muslimanët shqiptar. Së treti: Shejhul Islam Ibn Tejmijeh, nuk është dijetar vetëm i joni, por është dijetar i gjithë muslimanëve dhe jorastësisht është quajtur Shejhul Islam. Lehona 40 ditët e para nuk del askund nga shtëpia dhe nuk punon asgjë. Megjithatë, ne mund të themi që ndikimi i fesë në shëndetin mendor në përgjithësi, është më shumë pozitiv sesa negativ. Ebu Hurejre, Allahu qoftë i kënaqur prej tij , thotë se Muhamedi, alejhi salatu ue selam, ka thënë : “Agjërimi mbron nga morali i keq sepse ai që agjëron. Nderkoh po i lutem Zotit te me permbaje nga perdorimi i ndonje ofendimi me te rand, pasi qe nuk te njoh. Blerta Fetai est sur Facebook. Sepse refuzimi - siç na kanë mësuar Dijetarët tanë nga mesi i verifikuesve - shfaqet me anë të veprës dhe fjalës, do të thotë gjymtyrët, pikërisht siç shfaqet në zemër, por edhe pohimi (besimi) është njashtu i ngjashëm nga ky kuptim. Zeri Islam Nexhat Ibrahimi "Le të jetë nga ju një grup që thërret në atë që është e dobishme, urdhëron për punë të mbara dhe ndalon nga e keqja. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe. Kur Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem tha: "Në mesin e mëkateve më të mëdha është sharja dhe ofendimi i prindërve," e pyetën se si është e mundur që dikush të…. Sunni Islam (/ ˈ s uː n i, ˈ s ʊ n i /) is the largest denomination of Islam, followed by 87–90% of the world's Muslims. Nga i gjithe ky zberthim gjuhesoro-filozofik del pyetja qe i drejtoj miqve te mi ne fb, pa pasur asnje qellim ofendimi kundervenes: pse jane bere ne kohen e diktatures, duke vazhduar akoma edhe sot, “ateiste” politikanet dhe intelektualet shqiptare (interesantja qendron se vetem keto kategori njerezish ne brendesi te shoqerise shqiptare u. Citim (Princo @ 26. Ndegjo Kuran - Shqip, Kumanovë, Kumanovo, Macedonia. i cili na flet pr Xhennetin dhe Xhehennemin aq qart si ti shihnim me syt tan, ndrsa kur dalim nga i Drguari i All -llahut s. perlatmuslimane. Ofendimi i fëmijës duke e përshkruar atë dhe duke i ngjitur paturpësisht karakteristikat e kafshëve. Dhe që sot jemi dëshmitarë për ngjarjet në teren si dhe reagimet e muslimanëve nëpër botë. Ne jetojmë krejtësisht në një sistem politik të një demokracie, sado fillestare, por thjesht të deleguar dhe aspak pjesëmarrëse. Pa marr parasysh a i ka arritur mesazhi islam apo jo. thënë Daçiqi. I falimentuari i vërtetë tek Zoti është ai që falet, por kurrë s’ka mësuar prej namazit të vet, është ai që agjëron një muaj, por kurrë s`ka marrë mësim prej këtij mësuesi të madh, është ai njeri që ka qenë në Haxh, por ai kurrë se ka respektuar emrin haxhi, është ai njeri që e quan veten musliman dhe njeri të mirë, por i ka hyrë në hak të tjerëve dhe kur. Ne fakt, lidhur me kete mund te parashtrohet vetem një pyetje e thjeshtë:”A thua se si dhe ne ç´menyrë ne atë çast dhe ne at vend u gjenden forca aq te medha policore bile edhe me “ninxha-kapela”, ne ate erresire ne mes fshatit Lushte dhe brabaniq ne jug-perendim te Mitrovices. Aty do të diskutojmë për strategjinë tonë për rastin e 4 aktivistëve të dënuar, për strategjinë tonë rreth procesit gjyqësor ndaj 4 deputetëve, si dhe për rrethanat që po krijohen me sjelljen e sërishme të marrëveshjes për demarkacion me Malin e Zi në Kuvend që pritet të. Ne Shqiperi nga ana tjeter forma orientale e organizimit te interesave ne klane, tufa e lukuni te qemotit, eshte mbartur ne partiokracine gangrene dhe kancerogjene te shoqerise sone. Nuk po me intereson se cka ben Islami dhe sa gra i martojne ata, apo si i arsyetojne keta keto lloj martesash te cilat nuk jane aspak normale, por ajo qe dua ta them eshte se aspak e vertete nuk eshte ajo qe thuhet, Ne krishterim nuk lejohet shume gra dhe kjo eshte e ndaluar ne Shkrimin e Shenjt - Beslidhjen e Re, qe kur. Kjo çmenduri është ofendimi më i rëndë që i bëhet në rradhë të parë komunitetit Islam të Kosovës, pastaj Institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës, BIK-ut, i cili çdo vit organizon tubime të tilla publike në sheshe, qoftë duke shtruar iftare, apo duke falur bajramet!. Për këtë arsye, ne besojmë se secili që pason një Din tjetër pos Dinit Islam është Kafir. Po, cili. Ajo fletë për jetën personale, shoqërore, për virtytet dhe pozicionin e femrës nga këndvështrimi i Kuranit i haditheve të Pejgamberit, haditheve të dijetarëve mysliman e jo mysliman. Abid Ne Demek? Sözlükte Abid kelimesi “hizmet, itaat, kulluk ve ibadet eden kişi” anlamlarına gelmektedir. Kur Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem tha: “Në mesin e mëkateve më të mëdha është sharja dhe ofendimi i prindërve,” e pyetën se si është e mundur që dikush të…. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Përgatiti: www. Kurse ne e dimë se shkaku i tyre që kanë rënë në ato çështje (shirk) - është nga padituria dhe mosdija e çështjeve në thelb (brendësi). Atë që njeriu nuk e zgjedhë dhe nuk mund t’i ikë, siç janë fatkeqësitë kur njeriu nuk mund të ndikojë, apo vdekja e personit të dashur, vjedhja e pasurisë, sëmundja etj. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe. Sa herë që u digjen lëkurat e tyre, Ne ndërrojmë lëkura të tjera që të shijojnë dënimin. " Të gjitha këto vuajtje të Profetit (a. " Ose vazhdon në ekstremin tjetër dhe e ofendon aq rëndë duke ia mallkuar bile edhe ditën në të cilën ai është lindur. Po ne kete kohe do te behet edhe kodifikimi perkatesisht marrja e provave kishtare dhe shitja e tyre, fshatarise. Dhe çuditërisht ky është vendi i vetëm që ka mbetur për to në shkrimet e Goffmanit. ofendimi i pejgamberit tone ((muhamed)) Prezentimi i Peace Tv ne mediat arabe 'MBC' اعلان قناة "بيس تي Nga krishterimi ne Islam-Tregim interesant nga vellau yne Ibrahimi. Nëse një gruaje i ndërpriten menstruacionet para agimit, atëherë ajo mund të agjërojë edhe nëse nuk ka marrë ende gusul, kur koha e agjërimit ka filluar. Prishtinë, 10 korrik 2014Veprimet e ditëve të fundit të cilat po zhvillohen në Mitrovicën e Veriut me ç’rast po bëhen të ashtuquajtur “Parku i Paçes” e më pas edhe sheshi Car Llazarit, ne Bashkësia Islame jemi atakuar drejtpërsëdrejti në pronën tonë, në të cilin vend ka qenë xhamia e njohur me emrin “Xhamia e Ibrit” e ndërtuar më 1878. Omar Isra is on Facebook. Ne nuk na duhet diçka e tillë por na mjafton tja vëndojmë veshin fjalëve të Imamit në momentin kur lidhim kurorëzimin Islam kur ai thotë: bazuar në Librin e Kur'anit dhe në sunetin e pejgamberit ju bëheni burrë dhe grua. popuj brenda një Republike, ca të kuq dhe. Midis aktit të votimit dhe demonstratës së dhunshme, krejt të papranueshme, ka një gamë të tërë mundësish politike pjesëmarrëse, të cilat janë fare të pazhvilluara ndër ne. Siç kemi përmendur edhe më parë, Islami përpiqet që, brenda kornizave të marrëdhënies me Zotin, ta udhëzojë njeriun drejt përsosurisë dhe ta stimulojë rritjen dhe zhvillimin e. Abdes Nje lloj pastrimi qe duhet bere para se dikush falet ose para se te lexoje Kur'an. Me të vërtetë njeriu u tregua i padrejtë me veten dhe ai qe i paditur (për pasojat e kësaj. Por, tre të rinj, që kishin ofenduar Virgjëreshën Mari i shpëtuan qelisë falë gjenialitetit të një gjyqtareje në qytetin verior të Tripolit. Olsi Jazexhi analizon qellimin e Operacionit Burimi i Paqes dhe strategjine e qeverise turke per ti dhene fund organizates terroriste te Rajoni • Shqiperia Ambasadori i Turqisë në Tiranë: “Operacioni “Burimi i Paqes” synon eliminimin e terroristëve. , ne njejtë e trajtojmë edhe kur bëhet kundër. Të gjitha lavdërimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, uratat dhe bekimet më të mira qofshin për Profetin, që u dërgua mëshirë për të gjitha krijesat; Muhamedin, familjen, shokët dhe gjithë pasuesit e tij. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. 1Islam Productions. perlatmuslimane. Kjo do të thotë, që gjithçka që shohim është e ekuilibruar dhe e drejtë dhe problemet që hasim, do të shijohen si "teatër fetar". Nq se nuk e zgjidh dot problemin me moderatorin atehere vjen kerkon ketu ndihme nga pjestaret e tjere te stafit (super moderatoret). Ne nuk na duhet diçka e tillë por na mjafton tja vëndojmë veshin fjalëve të Imamit në momentin kur lidhim kurorëzimin Islam kur ai thotë: bazuar në Librin e Kur’anit dhe në sunetin e pejgamberit ju bëheni burrë dhe grua. Ahmeti Kosova, katër vjet pas shpalljes së Pavarësisë f33 Burim Bibaj ndërsa ofendimi i tij ndaj. kush do t’i zëvendësojë dhe se çfarë. Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan. "O ju të cilët keni besuar, kijeni frikë Allahun ashtu sic duhet dhe mos vdisni ndryshe vecse duke qenë muslimanë" O ju muslimanë, nga të metat e mëdha dhe sëmundjet e rënda të cilat kanë prekur. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe. Home / Opinione / Muret që po hanë shqiptarët - nga Ardian Muhaj; Muret që po hanë shqiptarët - nga Ardian Muhaj. Ne total numuri i te falurve nga data 12. Hoxhallarët s’kanë çka lypin te Gjoka! Në këngën e Selman Kadrisë, për dajën që e vrau nipin këndohet: Ngoni hoxhë e haxhi, Kush kit njeri, N’dhe s’guxon me shti, Ju boj be ja boj ma zi, Ka me shti popi i zi, Nven xhematit kryqali…”, ka shkruar ne profilin e tij imami. Iniciativa "Shkolla Islame" në bashkëpunim me njerëzit e dijës dhe thirrësit synon të zhvillojë aktivitetin edukativ islam, të rritë cilësitë e njohurive, të rritë vazhdimisht grupin përfitues nga aktiviteti ynë, nga kjo dituri që ne e ndajmë bashkë me ta dhe të jetë e dobishme kjo iniciativë për njerëzit e në veçanti për muslimanët shqiptar. Elmas Arjeta Fazliu është në Facebook. Është ky një …. 19-20AW!! ★PacSun★ Brixton Oath Long Sleeve T-Shirt(48310852):商品名(商品ID):バイマは日本にいながら日本未入荷、海外限定モデルなど世界中の商品を購入できるソーシャルショッピングサイトです。充実した補償サービスもあるので、安心してお取引できます。. Kur'an predstavlja prvi i najbitniji fundament Šerijata iz kojeg proizlaze sveobuhvatne poruke i pouke, pravni propisi i cjelokupni islamski životni bonton. Pjesa kosovare ishte një parodi e naivitetit, grykësisë e energjisë që nxitet e shfrytëzohet në emër të bashkimit evropian. Nuk ka dallim midis ndonjë shteti perëndimor ose atij lindor, e kaplon të pasurin dhe të varfrin, të rriturin dhe të miturin, të fuqishmin dhe të dobëtin, burrat dhe gratë, të…. - Zbatimin e projektit të ofendimit dhe përdhosjes së shenjtërive në Islam dhe hulumtimit, sipas tyre, të elementeve antiliberale dhe antidemokratike në Islam; hulumtimin e gjetjes së "armiqve" ndër muslimanët, të cilët nëse nuk ekzistojnë, ata do të prodhohen. Ebu Hurejre, Allahu qoftë i kënaqur prej tij , thotë se Muhamedi, alejhi salatu ue selam, ka thënë : "Agjërimi mbron nga morali i keq sepse ai që agjëron. Leta Qorrolli-Krasniqi is on Facebook. Shkurorëzimi në Islam Në Kur'an shpallet se duhet kaluar mirë me gratë, edhe nëse ato nuk na pëlqejnë. Timche Timche is on Facebook. Pse nuk është gol, tybe ne difsha, por e di që ky farë shteti laik përpara se me marrë këtë gol "shamia është obligim" ka marrë shumë gola nga ortodoksët. Është e natyrshme dhe logjike që urinimi mbi një idhull të jetë po aq i ndaluar sa edhe sharja e tij. Ne nuk fajësojmë tërë popullin amerikanë, e as tërë të krishterët, por vetëm ata që kanë marrë pjesë në tërë këtë ofensivë dhe meritojnë të dënohen. Dhasht Zoti të bëhemi edhe ne prej atyre të cilët do ta ndjekim rrugën e Muhammedit s. Ai gjithnjë ka qënë agresiv, arrogant, cinik, anarkist, mediokër, frikacak, lëpirës, zvarranik, pervers; të gjitha këto vese të shpjegueshme me kompleksin e tij të mediokritetit, dobësinë për të fortët dhe frikën nga të mëncurit. Nëse e shikojmë mirë këtë transmetim të rrejshëm dhe të trilluar të shia’ve do të vërrejmë disa kundërshtime të Kur’anit dhe Sunnetit, prej tyre: ofendimi i sahabeve, pretendimi se Aliu e din gajbin dhe pretendimi se Kur’an-in e kanë ndryshuar Sahabet, Allahu na ruajt nga devijimet e këtij sekti. Ne sot konsiderohemi si shkaktarë të terrorizmit, konflikteve dhe të problemeve të shumta, për shkak se askush prej nesh nuk punon për të rregulluar. dhe Ne do ta ruajmë atë me siguri. është i papranueshëm, por konsiderojmë se ofendimi i çdonjërit nga pejgamberët e Zotit, si mbi Ibrahimin, Jakubin, Musain, Isanë apo çdonjërin pejgamber nga rendi i izraelitëve është krim i cili muslimanin e nxjerrë nga islami. perlatmuslimane. Allahu, azze ue xhel,thotë: "le të banojnë aty ku banoni edhe ju". Prej tyre është përgojimi, bartja e fjalëve, sharja, ofendimi, shpifja, shikimi në atë që e ka ndaluar Allahu të shikojmë, dëfrimi me muzikë dhe instrumente muzikore, etj. Na tregoni dicka me shume, historikun, kushtet dhe gjera tjera qe kane te bejne me kete Islamnin etj. nuk e ka gjykuar askënd. Bedri Bytyçi, imami i fshatit Fortesë në komunën e Rahovecit e gjithashtu kandidat për kryetar të komunës së Malishevës në zgjedhjet e fundit, nga subjekti FJALA, të dielën me 17 mars, kishte bërë thi. Çdo njeri që vuan nga umeti i tij, pa tjetër që do e. Mirepo, fatkeqesisht, mesazhi etik, te cilin e bart ky personazh permes ketij rrefimi, ka mbete shume pak i levruar ne teorine e moralit islam dhe ne fikh (jurisprudenca islame). Keqtrajtimi dhe kundërshtimi i prindërve. Fëmijët e kësaj moshe, janë të lidhur shumë edhe me kafshët. Το Facebook δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να. Çështja është në dorën time, e ndryshoj natën dhe ditën “ Transmeton Buhariu dhe Muslimi. Masjid Near Me The word Mosque (Arabic: المسجد Masjid) or house of God appears frequently in the Quran and literally means a place of prostration. Nga Loay Mudhoon Që nga sulmet e Parisit diskutohet në lidhje me afinitetin e mundshëm të islamit me dhunën. Të gjitha lavdërimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, uratat dhe bekimet më të mira qofshin për Profetin, që u dërgua mëshirë për të gjitha krijesat; Muhamedin, familjen, shokët dhe gjithë pasuesit e tij. Ky është ofendimi ma i madh që ia është bërë Allahut! - Hoxhë Sadullah Bajrami Pray. Në një hadith Kudsij thotë Allahu: O ju robërit e Mi! Ju nuk keni mundësi që të më bëni dëm. t'i largojmë institucionet tona nga. Pejgamberi (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të) tha: Ne jemi më parësor për Musain se ju dhe e agjëroi këtë ditë, si dhe urdhëroi shokët e tij të nderuar ta agjëronin këtë ditë. Lehona 40 ditët e para nuk del askund nga shtëpia dhe nuk punon asgjë. Vlorentina Victoria Gashi er på Facebook. 53 O Zoti ynë, ne i besojmë asaj që e ke shpallur Ti dhe kemi pasur Profetin, prandaj na shkruaj me ata, të cilët e dëshmojnë. Fëmijët dhe stafi u ndanë të gëzuar sepse patën mundësi të ishin së bashku për disa ditë, por dhe me një ndjenjë trishtimi pasi nuk do ta shohin. Ne krenohemi që si shqiptar e musliman kosovarë e kemi mbrojtur këtë vatan me gjak e me djersë dhe historia e vërtetë e vërteton këtë gjë, histori të cilën ose nuk e ke lexuar e dëgjuar ose e ke dëgjuar por të pëlqejnë më shumë referencat sllave. , ne i çojmë në vend urdhërat e Tij dhe duam të fitojmë dashurinë e Tij. Ka kaluar kohe qe ne teologji nuk ndihet me zeri i atyre te dikurshemve qe ishin kompetente, diskutonin me nivel dhe per hire te se vertetes ka pasur diskutime shume interesante dhe terheqese, ndonese si shqipetare si jemi nuk mund te rrime pa u perzier e pa futur hundet kudo, me te drejte ose jo. Citim (Princo @ 26. Por, një studim i ri ka dalë në përfundim se të falësh gabimet e të tjerëve i bën mirë edhe shëndetit. # 3 Bera ibn Azib pëcjell se i dërguari, sal-Allahu alejhi ve selem ka thënë: "Kur t'i afrohesh shtratit, merr abdes sikur që merr për namaz, pastaj shtrihu në anën tënde të djathtë, dhe thuaj:. Zakonisht mirenjohjet shkojne ne emer te kryesuesit, ne kete rast ne emer te Luigj Gjokaj, kryetar i fondit “Vendlindja thrret”, ai nuk ishte i vetem, por prane tij ishte kryesia e Fondit, prandaj cfarede dekorate qe ndahet kudo ne bote i ndahet perfaqesuesit te institucionit, shembul. ” Ose vazhdon në ekstremin tjetër dhe e ofendon aq rëndë duke ia mallkuar bile edhe ditën në të cilën ai është lindur. Allahu i Madhëruar thotë: “Kryeni haxhin dhe umran për hir të Allahut! E nëse pengoheni[1], atëherë therni kurban sipas mundësisë[2], dhe mos i rruani kokat tuaja deri sa kurbani të arrijë në vendin e vet! Por, cilido prej jush që është i sëmurë ose ka ndonjë lëndim në kokë[3], ta kompensojë atë me agjërim, ose lëmoshë, …. Falemnderit per deshmite qe ke sjelle ne forum. Meqë qëllimi i komedisë është të përmirësojë zërat e njërzve, nuk asnjë asryes përse ndonjë duhet përjashtuar. Obligueshmëria e distancimit nga përfolja e ndereve të të tjerëve Hytbe e mbajtur nga shejhu i nderuar: Husejn Ali Shejh në xhaminë e Profetit salallahu alejhi ue selem. Nga Kastriot Islami -. Shkurorëzimi në Islam Në Kur'an shpallet se duhet kaluar mirë me gratë, edhe nëse ato nuk na pëlqejnë. Kjo çmenduri është ofendimi më i rëndë që i bëhet në rradhë të parë komunitetit Islam të Kosovës, pastaj Institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës, BIK-ut, i cili çdo vit organizon tubime të tilla publike në sheshe, qoftë duke shtruar iftare, apo duke falur bajramet!. Në studim morën pjesë. Taulant Ceka vështroi nga dielli dhe më tha të shpejtonim. Ndërhyrja e familjes në çështjet bashkëshortore Hyrje Shumë çifte bashkëshortorë, tashmë edhe prindër, ankohen shpesh herë dhe thonë:"Nëna ime i përkëdhel dhe llaston shumë fëmijët e mi. - Martesa S'ka murgëri në Islam Shikimi i të fejuarës Fejesa e ndaluar Pëlqimi i vajzës Gratë e ndaluara Martesa e ndaluar nga qumështi Ndalimet nëpërmjet martesës Bashkimi i dy motrave Të martuarat Gratë idhujtare Martesa e muslimanes me jo muslimanin Prostitutat Martesa me më shumë gra Urtësia e lejimit të martesës me më. Burimi: https://www. Kurse ne e dimë se shkaku i tyre që kanë rënë në ato çështje (shirk) - është nga padituria dhe mosdija e çështjeve në thelb (brendësi). net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Es-selamu alejkum i/e nderuar antarë/e ju informojm se egziston aplikacioni i forumit për android në të njejtën kohë më i miri aplikacion për islam shkarkojeni në ballin me ikonën e forumit pastaj instalojeni dhe do të bindeni. 1 ismil’lahi’r-rahmani’r-rahim shËrimi i zemrËs, zbukurimi i ahlakut dhe edukimi i nefsit imam gazali prishtinë 2015. Facebook antaa ihmisille mahdollisuuden jakaa ja lisätä avoimuutta ja. Ofendimi i Profetit i cili paraqet një figurë më të rëndësishme dhe mëshirë nga vogëlsia jonë, kurrsesi nuk mund të klasifikohet në lirinë e mediave. Ne videon me siper Dr. dhe linja e. Islam Gjakova. “dhe Ne parashtruam në të argumente të qarta në mënyrë që të merrni mësim. i cili u kishte përgaditur ushqim disa muslimanëve në mesin e të cilëve ishte edhe Sa’d ibn Ebi Vekasi r. tregonte se duke dëgjuar këto fjalë, ne ramë moralisht dhe e humbëm shpresën. Facebook giver folk mulighed for at dele og gør derved verden mere åben og forbundet. Profeti (paqja qoftë mbi të) ka thënë: "Me të vërtetë, gjaku, pasuria dhe nderi juaj janë të shenjta dhe të pacënueshme. Prej tyre është përgojimi, bartja e fjalëve, sharja, ofendimi, shpifja, shikimi në atë që e ka ndaluar Allahu të shikojmë, dëfrimi me muzikë dhe instrumente muzikore, etj. Ofendimi i fëmijës duke e përshkruar atë dhe duke i ngjitur paturpësisht karakteristikat e kafshëve. Ebu Hurejre, Allahu qoftë i kënaqur prej tij , thotë se Muhamedi, alejhi salatu ue selam, ka thënë : "Agjërimi mbron nga morali i keq sepse ai që agjëron. i cili u kishte përgaditur ushqim disa muslimanëve në mesin e të cilëve ishte edhe Sa’d ibn Ebi Vekasi r. İslam dini terimlerinde ise Abid kelimesi namaz , oruç , hac , zekat , dua , zikir, tevbe, cihad, takva ve sabır… gibi birçok güzel amelleri işleyen kendini bu amellere adayan kişi demektir. Fëmijët e kësaj moshe, janë të lidhur shumë edhe me kafshët. LIBER PER DISA NDALESA NE ISLAM Parathënie. Natyrisht se ne nuk jemi kompetentë dhe nuk i njohim rrethanat që i kanë shtyrë ata të marrin vendime të tilla. Përgatiti: www. Së katërti: Ne nuk i shenjtërojmë dijetarët dhe nuk i adhurojmë ata. Kur Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem tha: “Në mesin e mëkateve më të mëdha është sharja dhe ofendimi i prindërve,” e pyetën se si është e mundur që dikush të…. Edhe islamofobia nuk eshte krim kur vjen puna e vatanit, qohuni o turko-shqiptar deri sa s'eshte vone. Facebook gir deg muligheten til å dele informasjon og. Siç kemi përmendur edhe më parë, Islami përpiqet që, brenda kornizave të marrëdhënies me Zotin, ta udhëzojë njeriun drejt përsosurisë dhe ta stimulojë rritjen dhe zhvillimin e. Për këtë mos ta neglizhojmë këtë adhurim, i cili na krijon raport special me Allahun, sepse është dëshmi e dashurisë dhe afërsisë me Te. Dhe që sot jemi dëshmitarë për ngjarjet në teren si dhe reagimet e muslimanëve nëpër botë. Jemi dëshmitarë të rastit dhe e dimë se kush çka dhe sa ka kontribuar në kauzën kombëtare. Në një hadith tjetër ka thënë: “Ofendimi i muslimanit është mëkat, ndërsa vrasja e tij është kufër (pabesim). I falimentuari i vërtetë tek Zoti është ai që falet, por kurrë s’ka mësuar prej namazit të vet, është ai që agjëron një muaj, por kurrë s`ka marrë mësim prej këtij mësuesi të madh, është ai njeri që ka qenë në Haxh, por ai kurrë se ka respektuar emrin haxhi, është ai njeri që e quan veten musliman dhe njeri të mirë, por i ka hyrë në hak të tjerëve dhe kur. kundër asaj që ishim. Parathënie. Veçoria e obligimit të agjërimit në Islam. Përgatiti: Dr. Ahmeti ja muiden tuttujesi kanssa. Inscrivez-vous sur Facebook pour communiquer avec Rakip Veliu et d’autres personnes que vous pouvez connaître. Kështu bëri të ditur zyrtari i kësaj reviste, Richard Malka, i cilin shprehet se pavarësisht masakrës që ndodhi në redaksi për karikaturat, “ne nuk do të heqim dorë nga fryma jonë e blafsemisë”. Me kete dua te them se mendimi i moderatorit ka po aq rendesi sa mendimi i cdo pjestari tjeter ne staf. Ne mendojmë se është e dobishme organizimi i mbledhjeve familjare, në të cilat të diskutohet lirshëm, edhe ndërhyrjet e të afërmve në jetën bashkëshortore. Arab, and later Kurdish, tribes began to settle in Armenia following the first Arab invasions and played a considerable role in the political and social history of Armenia. Edhe për pak do të perëndonte. Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan. Ne kërkojmë që kjo çështje të mbrohet me ligj, sikur mohimi i Holokaustit. Autorët e karikaturave e kajnë ditur fort mirë se ofendimi i Muhamedit s. sh, dëshmin e shehadetit se nuk ka zot tjetër pos All-llahut dhe se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij, fjalë me të cilën hynë në Islam dhe në Xhennet. Kjo çmenduri është ofendimi më i rëndë që i bëhet në rradhë të parë komunitetit Islam të Kosovës, pastaj Institucionit të Bashkësisë Islame të Kosovës, BIK-ut, i cili çdo vit organizon tubime të tilla publike në sheshe, qoftë duke shtruar iftare, apo duke falur bajramet!. Në kohën e Pashiqit dhe Zogut në Shqipëri u quajt ofendim. Përkujtoje veten tëndë se fjala e keqe, ofendimi dhe sharja janë armë e gruas së dobët, jo e sigurtë ne vetvete, e mangët psikikisht apo dëshiron që me atë metodë të ulët të arsyetojë ndonjë vepër të veten. Veprimet e këqija në të folur, si përgojimi e ofendimi, të gënjyerit për të bërë telashe mes njerëzve, lavdërimi i vetvetes në mënyrë të drejtpërdrejtë apo tërthorazi, dhe ofendimi i njerëzve që sʹi pëlqen dhe lavdërimi i atyre që i pëlqen, të gjitha këto janë zbavitëse dhe dëfryese. Join Facebook to connect with Albana Tahiri and others you may know. Ofendimi i fëmijës duke e përshkruar atë dhe duke i ngjitur paturpësisht karakteristikat e kafshëve. Mirë do të ishte që faqja personale të plotësohej me disa informacione për veten dhe për qëllimin tënd në Wikipedia-n shqip, nëse ke një të tillë. Omer Nakicevic, Istorijski razvoj institucije Rijaseta, Rijaset Islamske zajednice, Sarajevo, 1996, fq. Sa i përket Facebook-ut, Bytyqi tha se ia kanë bllokuar dhe se nuk e ka mbyllur vetë. Ai është nga të devotshmit e shpëtuar që kanë trasuar rrugën e drejtë. Adhurimet në Islam kanë një ndikim të madh në pastrimin shpirtëror, moralo-etik dhe e ruajnë lidhshmërinë në mënyrë të vazhdueshme mes njeriut dhe Krijuesit të tij. Po, ju mund të jeni jobesimtarë, është e drejta juaj, por askush nuk ka të drejtë të ofendojë të tjerët. Është transmetuar se Pejgamberi (sallallahu alejhi ue selam) ka thënë: "Ëndërrat e vërteta janë një e dyzet e gjashta pjesë e Pejgamberllëkut" (Buhari, 6472; Muslim, 4201) Ëndërrat kanë qenë shenjë e fillimit të Shpalljes (Buhari, 3; Muslim, 231) Vërtetësia e…. " Në një hadith tjetër i Dërguari i Allahut salAllahu alejhi ue sel-lem, ka thënë: "Vërtetë mallkuesit nuk do të lejohen të jenë dëshmitarë e as ndërmjetësues në Ditën e Kijametit. LIBER PER DISA NDALESA NE ISLAM Parathënie. Re: Mbi islamin! pershendetje. Gjendja e vdekjes njerezore ka qenë gjithmonë e errët nga misteri dhe bestytnia. Paqëndrueshmëria, që është një e metë, nënkupton ndryshimin nga një jetë e zorshme dhe e pakuptimtë në një mënyre jete po aq të zorshme dhe të pakuptimtë, dhe nga një gjendje absurde në një gjendje po aq absurde pa asnjë. Pra, rasti i Atban ibn Maliku r. Jemi dëshmitarë të rastit dhe e dimë se kush çka dhe sa ka kontribuar në kauzën kombëtare. Bismilahi Rrahmani Rrahim. Cka ka ndonje risi ktu ?? Muslimanet Kur e lan shpaten filloj ofendimi ndaj tyre vrasja dhe shkateroj in tyre. burimi:rt. Zoti yt ka mëshirë dhe ndëshkim dhe dhimbshëm. Prej tyre është përgojimi, bartja e fjalëve, sharja, ofendimi, shpifja, shikimi në atë që e ka ndaluar Allahu të shikojmë, dëfrimi me muzikë dhe instrumente muzikore, etj. Në ajetin e sipërmendur ku ka thënë Allahu "dhe mos e dëmtoni veten tuaj në ta", pra në muajt e shenjte sepse mëkati është më i madh në këta muaj sesa te tjerët. Në këtë moshë, prindërit duhet ti flasin fëmijëve edhe rreth xhenetit. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. tr sitesindeki “‘İslâm Hukuku’ Terimi Kaç Yaşında? ‘Fıkıh’ Yerine Ne Zamandan Beri ‘İs. Këto pastaj publikohen në faqe pa bërë çensurime, montime apo manipulime. Valbona Xhelal Islami është në Facebook. Përkujtoje veten tëndë se fjala e keqe, ofendimi dhe sharja janë armë e gruas së dobët, jo e sigurtë ne vetvete, e mangët psikikisht apo dëshiron që me atë metodë të ulët të arsyetojë ndonjë vepër të veten. Reagim: Baton Haxhiu(sdi pse hala e mbanë këtë mbiemër)në emisionin e tij shumë dyshues, në një intervistë me një të burgosur, emision me shumë pikëpyetje në lidhje me vrasjet e pasluftës, ofendoi rëndë besimin Islam dhe anëtarët e këtij besimi! Sintagma e tij "mjekrra e Allahut" duke aluduar në mjekrrën e të burgosurit, është ofendim. * Rumania, fener bashkëjetese për myslimanët në Evropën Lindore * Sicilia ka Islam në ADN-në e saj: qyteti ku xhamitë ishin kisha, e kishat xhami * Muslimanët në jug të Filipineve në pritje të referendumit historik për autonomi. Gibeti-përgojimi,etj. Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetvaja nr. Shemsie Rrahmani is on Facebook. 38 Ne i nxisim njerëzit për devotshmëri ashtu siç i ka nxitur pejgamberi s. Në studim morën pjesë. Ne total numuri i te falurve nga data 12. Inscrivez-vous sur Facebook pour communiquer avec Memeti Adelina et d’autres personnes que vous pouvez connaître. th “e ndaluar per hir te madheshtise dhe shejterise se tij”. Nga Kastriot Islami - Ai gjithnjë ka qënë agresiv, arrogant, cinik, anarkist, mediokër, frikacak, lëpirës, zvarranik, pervers; të gjitha këto vese të shpjegueshme me kompleksin e tij të mediokritetit, dobësinë për të fortët dhe frikën nga të mëncurit. ne jepemi pas dfrimit me grat, me fmijt dhe gjra t tjera dhe harrojm shumicn nga ajo q dgjuam. Join Facebook to connect with Leta Qorrolli-Krasniqi and others you may know. Natyrisht se ne nuk jemi kompetentë dhe nuk i njohim rrethanat që i kanë shtyrë ata të marrin vendime të tilla. Është ky një …. Relations: Islam & the West and the duty of Muslims Summary Discussions about the relationship between Islam & the West, at the level of civilization issues, as well as links of the Muslims and Westerners at the level of historic confrontations, is a discussion that touches many areas. (shiko Kur'an, 4:32). Adhurimet në Islam kanë një ndikim të madh në pastrimin shpirtëror, moralo-etik dhe e ruajnë lidhshmërinë në mënyrë të vazhdueshme mes njeriut dhe Krijuesit të tij. Tema zgjedhore: Etika në mësimin islam Nëse personi i tillë nuk pendohet dhe nuk përtërinë besimin nuk mund të jetë musliman. Në qeverisjen e një vendi të polarizuar, të pasigurtë dhe të izoluar nga Europa, liderja e tij kërkon shpëtim në tokat e largëta. # 3 Bera ibn Azib pëcjell se i dërguari, sal-Allahu alejhi ve selem ka thënë: "Kur t'i afrohesh shtratit, merr abdes sikur që merr për namaz, pastaj shtrihu në anën tënde të djathtë, dhe thuaj:. Ne portat e mëdha te shejtanit bie edhe te ngrënurit e tepërt, edhe përkundër asaj se ushqimi do të jetë i pastër dhe hallall, për arsye se të ngrënurit e tepërt e forcon epshin, ndërsa epshet janë armët e shejtanit. Ofendimi i fëmijës duke e përshkruar atë dhe duke i ngjitur paturpësisht karakteristikat e kafshëve. Ti madhëroje emrin e Zotit tend. A thua është vërtetë ky Islami i sotëm i këtilli me atë që e kumtoj Zoti nëpërmjet Muhamedit a. Kjo lë në harresë suksesin e natyralizimit të islamit në këtë vend, mendon Loay Mudhoon. Meqë qëllimi i komedisë është të përmirësojë zërat e njërzve, nuk asnjë asryes përse ndonjë duhet përjashtuar. fyerja dhe ofendimi e të tjera e pakësojnë shpërblimin e agjëruesit dhe argument për këtë është fjala e Pejgamberit (lavdërimi dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të): "Ai që nuk e lë gënjeshtrën dhe të vepruarit me të si dhe shprehjen e injorancës, Allahu nuk ka nevojë që. Nga i gjithe ky zberthim gjuhesoro-filozofik del pyetja qe i drejtoj miqve te mi ne fb, pa pasur asnje qellim ofendimi kundervenes: pse jane bere ne kohen e diktatures, duke vazhduar akoma edhe sot, “ateiste” politikanet dhe intelektualet shqiptare (interesantja qendron se vetem keto kategori njerezish ne brendesi te shoqerise shqiptare u. Full text of "Revista Albislam 01-53. Ne i sprovuam ata që shin para tyre, ashtu që All-llahu gjithqysh do t’i dallojë ata që e thanë të vërtetën do t’i dallojë dhe gënjeshtarët” (Ankebut. Por, kjo është bërë më shumë në mënyrë deklarative. “Ofendimi qe nje deputet i zgjedhur i ben Zotit te gjithesise, eshte ofendim i besimtareve te te gjitha besimeve ne vendin tone. Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Vjosa Osmani, sot ka hedh dyshime në lidhje me deklaratat “kundërthënëse”, siç i quan ajo, të Bashkimit Evropian për çështjen e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe. Nënkupton që ne nuk kërkojmë kënaqësinë apo miratimin e dikujt tjetër përveç Allahut. , ne njejtë e trajtojmë edhe kur bëhet kundër. pËrgËzimi me ardhjen e muajit ramazan. Ai na ka begatuar me dërgimin e profetit Muhamed (Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe mbi familjen e tij!), të cilin e ka bërë shembullin më të mirë për mbarë njerëzimin dhe jo vetëm për. Inscrivez-vous sur Facebook pour communiquer avec Memeti Adelina et d’autres personnes que vous pouvez connaître. Jemi dëshmitarë të rastit dhe e dimë se kush çka dhe sa ka kontribuar në kauzën kombëtare. -Nëse ne ftojmë një njeri në Islam dhe ai i përgjigjet ftesës sonë, atëherë ai konsiderohet besimtar, por nëse ai nuk e pranon ftesën tonë dhe e mohon dhe e përgënjeshtron Islamin, duke besuar se ai është diçka e kotë, atëherë kemi të bëjmë me kufrin e përgënjeshtrimit. t'i largojmë institucionet tona nga. "Ne e dimë që të ngushtohet kraharori për atë që thonë. Home / Opinione / Muret që po hanë shqiptarët - nga Ardian Muhaj; Muret që po hanë shqiptarët - nga Ardian Muhaj. fjalëkalimi juaj. Naim-Zana Veliu er på Facebook. Maxhalid, nga ebu Xhurrejje Xhabir b. Allahu thotë: “Ne ua ofruam amanetin (përgjegjësinë për kryerjen e detyrimeve të urdhëruara nga Allahu) qiejve, tokës dhe maleve, por ato nuk pranuan ta marrin përsipër dhe u frikësuan prej tij, kurse njeriu e mori përsipër. Gjithsesi, fakti që Belishova kishte studiuar në Bashkimin Sovjetik, madje ne Shkollën e Partisë “V. Ne duhet patjetër, në mos kundërshtarin, veten ta ulim në tokë dhe të mos debatojmë nga platformat e tyre, nuk kam për qëllim këtu që ne t’i tërheqim ata në platformën tonë pasi ata kurrsesi nuk do ta pranonin diçka të tillë, por ne duhet t’i tërheqim nga platforma e tyre në një platformë të përbashkët që ndonëse. Zoti yt ka mëshirë dhe ndëshkim dhe dhimbshëm. Portali Telegrafi. Prandaj ne u themi të gjitha vendeve në zhvillim, vendeve të zhvilluara që 'ti lënë mënjanë këto standarde të dyfishta dhe të ulemi dhe të luftojmë në mënyrë të sinqertë kundër terrorit dhe të mos mjaftohemi vetëm me kaq, por të zbresim deri në rrënjët e terrorit". Siyaset, Spor, Ekonomi, İslam Dünyası,anti emperyalist,Medya, Dış Haberler, Kültür Sanat. He completed an internship, residency and fellowship at Hospital of St. # 3 Bera ibn Azib pëcjell se i dërguari, sal-Allahu alejhi ve selem ka thënë: "Kur t'i afrohesh shtratit, merr abdes sikur që merr për namaz, pastaj shtrihu në anën tënde të djathtë, dhe thuaj:. th “e ndaluar per hir te madheshtise dhe shejterise se tij”. ), nga aspekti islam ishte i ndaluar. - Zbatimin e projektit të ofendimit dhe përdhosjes së shenjtërive në Islam dhe hulumtimit, sipas tyre, të elementeve antiliberale dhe antidemokratike në Islam; hulumtimin e gjetjes së “armiqve” ndër muslimanët, të cilët nëse nuk ekzistojnë, ata do të prodhohen. Facebook gir deg muligheten til å dele informasjon og. Cka ka ndonje risi ktu ?? Muslimanet Kur e lan shpaten filloj ofendimi ndaj tyre vrasja dhe shkateroj in tyre. Këtë lehtësim e ka dhuratë prej fesë së tij, Islamit, i cili e dekurajon nga ofendimi dhe sharja, dhe përdorimi i gjuhës së fëlliqur, saqë muslimani jo që e përdor vetë, po as që mund të dëgjojë fjalë të tilla. net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Ibadeti bëhet me qëllim që besimtari të ndiejë afrinë e Allahut xh. Bëhu njeri me moral të lartë, ki kujdes nga kufri dhe ofendimi i fesë, ki kujdes nga keqtrajtimi i njerzëve duke argumentuar se ti je agjërues, sepse agjërimi i pastron shpirtrat e nuk e prish moralin.